woensdag 7 oktober 2009

Desycle op Tafel: Een brief van Norma

Ik was bij de voorbereiding van de workshops in de studio van LSDP samen met Agnes. Het idee was een fruitmand te gaan maken, samen met de buurtgenoten van Geuzenveld en Slotermeer. Het was voor mij de eerste keer om zo intiem samen met deze buurtgenoten wat in elkaar te zetten. Deze vrouwen, moeders en kinderen uit de buurt waren zeer enthousiast!!

Agnes had het genoegen om bij aanvang, uit te leggen wat de bedoeling was van de workshop. We wilden samenhorigheid creëren, plezier en voldoening. Daarbij was een mooie bijkomstigheid dat we vrouwen waren van verschillende afkomst en culturen. Dat was duidelijk waarneembaar tijdens de workshop. Sommige vrouwen waren zo enthousiast dat ze zomaar begonnen te zingen of muziek te maken. Voor mij was dit even wennen...
maar gelukkig wel toelaatbaar om toch samen wat voor elkaar te krijgen.

Er werd hard gewerkt om tijdschriften op te rollen en vast te plakken met dubbelzijdig plakband. Al deze rollen van verschillende lengtes werden bij elkaar geplakt en zo werd onze internationale fruitmand gemaakt. Internationaal, want de buitenste rand kreeg een rand van tekst van verschillende talen. Om zo nog beter te kunnen benadrukken dat wij van verschillende komaf toch iets heel bijzonders en mooi hebben kunnen maken. Het mag door de rest van de wereld gezien mag worden als resultaat van inspanning en samenwerking van buurtgenoten geïnspireerd door designers.

Voila!
Norma

Norma komt met samen haar dochter Tyler aan bij de workshop, natuurlijk met extra materiaal om te Desyclen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten